Mai boncăne cerbii în Piatra Mare?

Pentru al treilea an consecutiv la sfârșitul lui septembrie merg în Piatra Mare să aud cerbii cum boncăne, cineva pe o listă de discuții descria boncănitul cerbilor „cel mai impresionant spectacol al naturii din Carpați”. Pentru al doilea an consecutiv am ghinion. Nici urmă de cerb!

Ziua a început prost, vreme proastă încă din București, emoții pe șosea mai ales după ce suntem martorii unui accident. Optimismul ne revine când ajungem la Dâmbul Morii și ploaia se oprește. Prindem curaj să scoatem nasul afară din mașină, să ne echipăm și să pornim la vânătoare de cerbi. Ne desumflăm repede căci ploaia reîncepe. Acum asta e, nu o să ne întoarcem din cauza ploii! Continuăm să urcăm spre cabana Piatra Mare a cărei sufragerie o găsim în construcție, se poate folosi doar jumătate. Aproape tot timpul când am venit aici cabana era plină ochi, mă întreb acum cum s-or descurca doar cu jumătate din spațiu! Când am ajuns noi mai erau doar doi turiști în cabană, cât timp ne-am savurat ceaiurile au mai sosit drumeți așa că spațiul a devenit insuficient. Mi s-a părut foarte caldă atmosfera de cabană, cum stăteam toți la o masă fără să ne cunoaștem deloc, am și glumit cu un tip căruia îi ieșeau aburi din chelie. După ce mâncăm din bunătățile din traistă, pizza adusă de Miha, niște prăjiturele cu nucă absolut geniale aduse de Ruxandra, o luăm din loc și ca să vezi, ce constatăm când să ieșim din cabană!? Nimic deosebit, că afară plouă. Ce munte, tot timpul când am venit aici am prins vreme proastă! Cred că muntele ăsta are ceva de împărțit cu mine! Nici nu pot să-mi imaginez cum este să urci în Piatra Mare pe vreme bună. O supărăm pe Miha că noi toți vrem să coborâm cât mai repede și nu ne surâde drumul mai lung pe care îl vroia ea, pe la Șirul Stâncilor. Am coborât pe drumul familiar, mi s-a părut un pic cam plictisitor, mai ales că mai fusesem pe aici.

În toată excursia nu am auzit nici un boncănit de cerb. Păcat… Habar n-am ce s-a întâmplat, poate din cauza vremii au stat în culcușurile lor, sau poate că au început să dispară cerbii din Piatra Mare din cauza intervenției omului, oricare ar fi cauza, îmi pare tare rău că anul ăsta am ratat spectacolul, este de-a dreptul impresionant să auzi cum răsună pădurea de strigătele cerbilor. Poate anul viitor… Totuși ziua nu a fost pierdută, am rămas cu amintirea unei ture plină de distracție în ciuda ploii care ne-a udat până în chiloți.

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>