Și altă dată… și mai lată!

Altă dată o să o facem și mai lată nu este doar o vorbă pe care ne-o spunem în fiecare an după tura tradițională de Sf. Mihail și Gavril. Se pare că este un fel de misiune pe care parcă ne-o lipim pe frunte și ținem morțiș ca de la an la an tura asta să fie din ce în ce mai nebună. Nebună în sensul bun, să ne înțelegem.

Este vorba de tura în Munții Baiului pe care o facem de 5 ani încoace în weekendul cel mai apropiat de Sf. Mihail și Gavril. Este o tură în care luăm multă mâncare și băutură la noi (șampanie neapărat), urcăm în Munții Baiului pe Piscul Câinelui, pe Vf. Baiul Mare facem un chiolhan , deschidem șampania, admirăm apusul și coborâm pe forestierul de pe Zamora la lumina frontalelor. Mâncarea și băutura oficial sunt din partea sărbătoriților însă tot timpul au fost oameni care au completat meniul cu chestii absolut delicioase. De 5 ani încoace mergem pe același traseu, mâncăm în același loc. Doar oamenii sunt diferiți de la an la an, cu excepția nucleului. Cine face parte din nucleu, se știu ei. Partea faină e că parcă sunt din ce în ce mai mulți participanți la această tură.

Vorbeam cu Andrei dacă este bine să vorbim public (a se înțelege și pe blog) despre această tură. Cum rămâne cu imaginea noastră de montaniarzi, de maratoniști? Ce mesaj vom transmite? Nu sunt adeptul băutului pe munte și condamn acest obicei ori de câte ori mi se ivește ocazia. Însă o dată pe an, cu ocazia unei mari sărbători, într-o tură lipsită de riscuri mi se pare un lucru foarte mișto.

Cred că tocmai pentru că am ajuns la nivelul la care alergăm pe munte avem nevoie și de astfel de ture, ture în care mergem fără să ne grăbim, în care râdem fără grija a cât mai e din traseu, ture în care facem un picnic sus pe vârf și redescoperim cât de frumos este să fii cu prietenii pe munte. Cu ocazia asta ne aducem aminte de noi acum ceva ani când ni se părea un lucru foarte adventurier să mergem în Baiului, pentru că nu era marcat. Eu chiar aveam nevoie de această ieșire. Iar peisajul pe care îl oferă Munții Baiului este superb.

Mai jos vă las un video (am aflat și eu că astfel de videoclipuri se numesc timelapse!) făcut de Miha. Pentru că prea multă vorbă strică:

Iar mai jos este o poză cu sărbătoriții deschizând șampania:
.

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>