Vacanțe la ski în afara României. Unde?

Hai să recunoaștem, daca ești un schior cât de cât serios SIGUR ai luat în considerare schiul în afara României. Motivele sunt multe: skipass-ul costă aproximativ la fel, bâlbele organizatorice (vezi problema cu skipass-ul la telefericul de la Sinaia) tind spre zero iar cel mai important argument: ai zăpadă. Dacă îți poți lua câteva zile libere astfel încât drumul să nu mai constituie o problemă, clar nu ai niciun motiv să ratezi o vacanță la ski în afara țării.

 

Deși suntem în plină vară, omul își face vara sanie și iarna car, așa că m-am apucat să mă interesez unde ar putea fi următoarea mea vacanță la ski. De departe cea mai populară variantă pentru români este Austria. Este varianta pe care am încercat-o și eu, și Andrei , acesta din urmă fiind chiar un veteran al Austriei. Despre Austria nu o să mai intru în detalii pentru că deja puteți găsi pe blogul nostru un articol foarte detaliat despre cam tot ce vă poate interesa în privința skiului în Austria.

 

Mai jos am să vă povestesc despre ce zone am găsit eu în research-ul făcut, câteva cuvinte despre fiecare, și evident, mi-ar plăcea să aud și părerea voastră, celor care ați fost acolo.

 

Italia

 

Mult mai puțin umblată de români, cel puțin în ceea ce privește ski-ul, deși nu înțeleg prea bine de ce românii preferă Austria în dauna peisajelor Dolomiților, zonă ce face parte din UNESCO World Natural Heritage. Ce mi-a atras atenția din stațiunile italienilor sunt:

 

Cortina d’Ampezzo – probabil că nu este nicio surpriză :) Nu degeaba stațiunea asta este denumită “Regina Dolomiților”. 120 km de pârtii și 35 de instalații pe cablu, unele din ele ajungând cu doar câțiva metri sub 3000.

 

Courmayeur - mai degrabă o preferința personală, pentru care argumentele principale sunt subiective și se învârt în jurul Mont Blanc-ului. Cum să nu vrei să mergi într-o stațiune aflată la poalele celui mai înalt vârf din Alpi, de unde te desparte doar un tunel de celebra Chamonix? Altfel, obiectiv vorbind, din ce m-am interesat Courmayeur este o stațiune cu pârtii mai degrabă adresate intermediarilor și avansaților, inclusiv amatorilor de off-piste.

 

Elveția

 

Zermatt – întâmplător se situa nr.1 în multe ghiduri citite de mine. Dar nu acesta este motivul pentru care Zermatt ar fi alegerea mea, cât datorită priveliștii oferite de Matterhorn. Iar dacă nu ai auzit de Matterhorn, te invit să mănânci o ciocolată Toblerone și să te uiți bine la muntele de pe ambalaj. Iar dacă nu mai ai zile de concediu pentru la iarnă, te anunț că pe ghețarii din această zonă poți schia tot timpul anului.

 

Franța

 

Les 3 Vallees – ar fi fără doar și poate alegerea mea. Inițial am auzit de această zonă de la Sebastien de la Evadează cu Noi, vorba aia, francezu știe bine ce are în curtea casei. Apoi am mai cercetat un pic și am hotărât că e clar de vizitat. Poate că nu degeaba se laudă pe site-ul lor cu cel mai mare domeniu schiabil din lume. Partea faină este că doar cu un pic de efort poți găsi cazări la prețuri care nu te obligă să îți vinzi mașina și jumătate de casă. Credeți-mă, am prieteni care au fost.

 

Cam acestea ar fi zonele care m-ar tenta pe mine, iar iarna asta cu siguranță voi “împușca” una. Legat de prețuri, cum spuneam, par a fi comparabile cu România. De exemplu, pentru Les 3 Vallees, am vazut pe Snowtrex oferte plecând și de la 360 de euro pentru 7 nopți cazare și 6 zile de skipass. Faceți voi un calcul, merită?

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>