Trail Running in Valea Doftanei

Valea Doftanei este una din destinațiile ideale atunci când vrei să faci sport în natură departe de nebunia de pe Valea Prahovei și DN1. Se ajunge repede, zona este lipsită de turiști iar pentru trail running oferă niște dealuri ideale. Singurul inconvenient este că nefiind poteci marcate, trebuie să mergi după miros și este foarte probabil să intri în bălării, mărăcini sau zone cu foarte mult noroi. Noi le-am pățit pe toate trei din plin, în special partea cu noroiul unde Alex a rămas blocat până la genunchi iar eu era să îmi pierd un pantof de alergare. Eu am avut noroc cu Oana care așa blocat în noroi cum eram, desculț de un pantof, m-a ajutat să mă încalț. Alex a fost mai ghinionist și a trebuit să recurgă la bootstrapping deoarece nimeni nu reușea să ajungă la el.

De ajuns, din București se ajunge foarte repede, cam o oră jumate. Nu știu să vă descriu detaliat un traseu pe care l-ați putea urma, dar mai jos vă las track-ul GPS cu traseul pe care l-am făcut noi. Nu vă recomand să îl urmați orbește, după cum v-am zis mai sus noi am intrat în mărăcini și noroi, faptul că o să aveți un track GPS nu vă scutește de orientat la față locului :P Ca idee, zona de sub Șotrile, unde se văd pe track-ul GPS câteva bâlbe de-ale noastre, este plină de noroi, iar traseul nostru de urcare trece prin zone pline de mărăcini, așa că ar fi indicat să alegeți alte poteci. Evident, există varianta de a urma drumurile forestiere, dar așa care mai e farmecul…?

Zona este foarte alergabilă, chiar și pe micile urcări, iar traseul pe care îl vedeți în track-ul GPS se termină cu o coborâre prin pădure superbă. Nu vă uitați la timpul pe care l-am făcut noi, nu este relevant, am stat foarte mult de povești, ne-am blocat în mărăcini, în noroi.

Cu siguranța vom reveni în zonă pentru alergări mai lungi.

Valea Doftanei Trail Running at EveryTrail

Cam așa arată zona la mijloc de martie:

Peisaj Valea DoftaneiDupă cum v-am zis mai sus, vom reveni pentru că ne-a plăcut foarte mult :D

Valea Doftanei

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

One Comment
  1. Navigand pe netul romanesc uite ca am gasit pe
    saitul dumeavoastra. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>