Echipament montan second hand – de unde cumperi echipament ieftin?

echipament munte

Când începi să mergi pe munte inevitabil de lovești problema echipamentului – mai precis de problema banilor pe care trebuie să îi dai pe echipament. Echipamentele de munte bune sunt scumpe… foarte scumpe chiar, și este un efort uriaș să îți cumperi tot echipamentul atunci când ai hotărât că o să te ții de mers pe munte sau când faci primii pași într-un nou sport montan.

O soluție poate fi echipamentul second hand, mai ales dacă ești la început și nu ai nevoie de ultimele tehnologii din domeniu. Mai jos o să vă las o listă cu 5 locuri în care puteți găsi echipamente de munte second hand.

Trebuie să adaug aici că dacă în cazul unor echipamente este perfect în regulă să le iei la mâna a doua (schiuri, clăpari, geacă, rucsac), există unele echipamente pe care vă sfătuiesc să nu le luați niciodată la mână a doua. Coarda de alpinism este unul din aceste echipamente, dacă nu cunoști foarte bine vânzătorul și nu ai încredere în el, mai bine iei una nouă pentru că nu știi prin ce a trecut coarda respectivă și este un echipament de care atârnă viața ta, la propriu și la figurat :) Pe lângă echipamentele care pot deveni foarte periculoase dacă sunt uzate, aș mai avea rețineri în cazul pieilor de focă de exemplu, unde dacă perișorii sunt uzați nu or să mai aibă aderență pe zăpadă. Nu o să pățești nimic, dar nu o să ai ce face cu acea pereche de piei de focă.

Deci, de unde putem cumpăra echipament second hand?

1) Site-uri de profil – Orice montaniard a auzit de cele două mari site-uri de profil Alpinet.org și Carpați.org. Sunt două site-uri cu o groază de informații despre munte, cu vechime, comunitate și amândouă au o secțiune denumită “bursă”, cu cereri și oferte de echipament. Bursa Alpinet o găsiți aici, iar bursa Carpați aici.

La aceste două site-uri se adaugă demunte.ro, site de echipamente montane care are și secțiune specială pentru echipamentele second hand.

2) Facebook – pe Facebook poți găsi anunțuri de vânzare echipamente montane ori în grupurile făcute special pentru asta, cum ar fi acesta, ori în grupurile comunităților pasionate de sporturi montane. Din a doua categorie, pot să vă recomand grupul pasionaților de Trail Running. Dacă vă înscrieți în aceste grupuri va trebui să respectați regulile grupurilor, respectiv fără spam sau mesaje publicitare fără legătură cu subiectul grupului – altfel veți fi excluși.

Tot în Facebook puteți folosi noua funcționalitate a search-ului, care de câteva zile poate returna rezultate din status update-urile utilizatorilor. Dacă cineva vinde echipament montan, fiți convinși că va pune și pe Facebook iar acum îl puteți găsi folosind search-ul din Facebook. Dovada:)

3) Magazine specializate în vânzarea de echipament second hand – sunt puține acestea, eu știu doar de unul specializat în vânzarea de schiuri, atât alpine cât și de tură. Se cheamă Monteo și am vorbit despre el și în acest articol. Echipamentul aflat la vânzare este vechi, însă dacă acum vă apucați de ski, este o variantă practică. Cu 200-300 de lei puteți avea schiurile voastre. Magazinul este deschis doar în prima parte a iernii, până vând perechile de schiuri pe care le au pe stoc, așa că este bine să sunați înainte de a le face o vizită.

4) Site-uri de anunturi – atât Okazii cât și OLX au categorie de anunțuri dedicată echipamentului sportiv. La acestea două se adaugă site-urile de anunțuri de nișă, cum ar fi anunturi-biciclete.ro, un site cu anunțuri de vânzare biciclete și piese de biciclete, ce aparține celor de la Freerider.

 
5) Trocathlon – Decathlon organizează de două ori pe an un târg de echipamente sportive second-hand, numit Trocathlon, despre care puteți afla mai multe detalii pe site-ul lor. Ultima ediție a fost la începutul lunii noiembrie.

Dacă mai știți și alte surse pentru echipament montan ieftin, le așteptăm în comentarii și completăm împreună lista. Dacă v-a plăcut articolul, ne puteți mulțumi ajutându-ne să creștem blogul printr-un share sau vă puteți abona la articole și le veți primi direct pe e-mail pe următoarele.

Foto: Flickr

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>