Robinson Crusoe de Romania: cu caiacul pe Dunare spre Insula Lungu

caiac-dunare1

Seria “niciun weekend în București” a continuat, de data aceasta cu o mini-expediție pe Dunăre, cu caiacele, organizată cu prietenii de la Evadează cu Noi. A fost o excursie în stil haiduc, cu dormit la cort pe Insula Lungu, făcut mâncare la ceaun și stat în jurul focului.

Voi lăsa pozele să vorbească mai mult, nu înainte de a vă oferi câteva tips&tricks în caz că veți vrea vreodată să faceți același lucru:

– dacă vă temeți că o să vă răsturnați cu caiacul, este foarte puțin probabil. Caiacele sunt foarte stabile iar pe Dunăre nu sunt valuri mari. Se mai formează câteva valuri când trec vapoarele, însă acestea merg destul de încet așa că chiar nu reprezintă o problemă. În schimb mai mult ca sigur o să vă udați de la padele și o să intre apă în caiac. De aceea este bine să vă inveliți lucrurile în pungi. Unele bagaje vor intra în hatch-ul impermeabil al caiacului (un fel de portbagaj al caiacului), însă acesta nu este foarte mare.

– este destul de greu să vâslești în amonte, mai ales în zona capetelor de insulă unde Dunărea se bifurcă. Aici curentul este atât de puternic încât ai impresia uneori că stai pe loc deși vâslești cât poți tu de tare. Dacă puteți, planificați tura astfel încât să vâsliți doar în aval.

– să ai tehnica corectă de vâslit te scutește de multă febră musculară. Documentează-te înainte privitor la tehnică sau întreabă-i pe cei mai experimentați.

– din punctul meu de vedere vesta de salvare este obligatorie. Chiar dacă este foarte improbabil să cazi, acel risc de 1% nu merită. Chiar dacă știi să înoți, curenții din Dunăre pot fi foarte puternici în anumite locuri.

– spray anti-țânțari obligatori :)

– te ajută destul de mult dacă ai niște mănuși fără degete, din acelea pentru bicicletă sau pentru sală. Dacă nu ești obișnuit cu vâslitul vei face niște bătături destul de urâte.

În rest, Dunărea este superbă iar două zile în singurătate fac minuni. Dar asta cu siguranță o știați deja.

 

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>