Pe 8 octombrie a fost lansat Radarul Padurilor

Ieri a fost lansat sistemul “Radarul Padurilor”, sistem prin care oricine poate suna la 112 pentru a verifica legalitatea unui transport cu lemne. Verificarea se va face indicând operatorului numărul mașinii de transport.

Radarul padurilor este un sistem informatic care permite monitorizarea traseului lemnului de la plecarea din padure si pana devine mobila sau iese din tara. La fiecare transport de lemn, lucratorul silvic trebuie sa inscrie transportul in sistem. Cand lemnul ajunge la destinatie, lemnul nu poate fi receptionat pana cand cei din depozit nu verifica in sistem corectitudinea si legalitatea transportului.
De controlul transporturilor de lemn se vor ocupa poliţişti, angajaţi ai inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare şi vameşi, dar şi cetăţenii sunt încurajaţi să facă sesizări sau să ceară verificarea unui transport, apelând 112 şi indicând numărul maşinii de transport.

Ideea este foarte bună, rămâne să vedem rezultatele.

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>