Alergător de cursă lungă

Este vorba despre cea mai importantă experiență pe care am avut-o până acum în ceea ce privește muntele. Și cea mai frumoasă, asta e clar. Știu că e inadmisibil faptul că apuc să scriu despre asta la 8 zile după ce faptul a fost consumat. Ce să-i faci, treburi multe și, dacă nu ești blogger de meserie, uneori e un pic mai greu să găsești timp pentru asta.

După cum am tot anunțat pe cele două bloguri, primăvara asta am învățat ce înseamnă un maraton. Perioada de pregătire a trecut aproape inadmisibil de repede. Nu este vorba numai despre pregătire fizică (de care ai nevoie, slavă Domnului!), cât și de pregătirea psihică. Entuziasmul a crescut din ce în ce până când, cu o zi înaintea startului, ajunsesem obsedat de ideea de a termina maratonul (eventual fără să fie nevoie să folosesc frontala). Mi-ar plăcea să pot să spun că eram sigur pe mine și nu aveam nicio emoție, dar nu era așa.

Ziua cea mare, inevitabil, a venit. 7 mai. La start mulți oameni: aproape 300 de maratoniști și restul până la 700 participanți la cros. Eu am decis să nu umblu cu jumătăți de măsură. Maraton. 42 km. Era ora 9 dimineața și startul s-a dat. Cursa a fost împărțită în 3 bucle, aproximativ egale ca distanță, dar din ce în ce mai grele ca dificultate. Totul începuse foarte bine. M-am uitat la ceas, 37 de minute trecuseră de parcă nu ar fi fost. În momentul ăla am fost sigur că o să termin maratonul. Eram atât de sigur, mă simțeam atât de bine, eram atât de fericit, știam că nu mai are ce să mă oprească.

Pentru că Tibi a povestit deja desfășurarea cursei, nu o să lungesc prea mult. Bucla 1 a trecut cum nu se poate mai repede, simțeam că dudui de energie. Aici au apărut și primele probleme: 3 cârcei în vreo 20 de minute. Noroc cu diclofenacul pe care îl aveam la mine și noroc că aveam două tuburi. Unul s-a pierdut pe traseu. Bucla 2 a însemnat și începutul tuburilor de energizante, dar și drumul (oarecum) asfaltat care urca ușor și nu se mai termina. A început să și plouă, să ningă, să se facă frig. Nu știu însă cine mai simțea frigul. Ultima parte, cea mai grea, a avut două urcări criminale pentru momentul ăla, dar totul a trecut cu bine și am trecut linia de sosire după ce am alergat ultimul km fără să mai simt nimic. Asta a fost. Lumea mă aplauda, mă felicita, urla, prietenii mă așteptau cu șampania, iar eu știam că s-a terminat. Picioarele mă dureau destul de serios, altfel cred că aș mai fi putut. Se putea să trag și mai tare. 7 ore și 4 minute a fost timpul, exact cât îmi propusesem. Nu am mai spus nimănui că mai am și un alt obiectiv în afară de a termina întreg ca să nu îi aud spunându-mi că nu se poate. De asemenea, sunt mândru că aproape 100 de maratoniști au terminat cursa după mine.

Maratonul e una dintre cele mai tari experiențe pe care le poți trăi. Eu așa cred. Știu că poate sună un pic ciudat. Unii sunt pasionați de filme, alții de lectură, alții de calculatoare sau mai știu eu ce, mie îmi place să alerg ca nebunul. Trebuie să le mulțumesc prietenilor care au venit să ne susțină și care au fost extraordinari. Nu știu dacă și-au dat seama sau dacă le-am mai spus ce importanți au fost. Și nu știu dacă a mai avut cineva pe acolo galerie așa numeroasă. Trebuie să îl felicit pe Tibi, care a terminat mai repede ca mine, trebuie să felicit toți participanții pentru că au făcut un lucru mare. Trebuie să le mulțumesc și organizatorilor, care m-au făcut să mă simt extraordinar!

În rest… cuvintele sunt de prisos.

Andrei Popilian

Povești despre munte înseamnă pentru mine plăcerea de a împărtăși cu ceilalți experiențele mele pe munte și bucuria de a-i duce și pe alții acolo unde eu mă simt atât de bine. Cu alte cuvinte, dacă vreți să mergeți la munte, dar prietenii voștri preferă să meargă la Snagov la un grătar sau dacă pur și simplu vreți să cunoașteți oameni cu care să vă simțiți bine într-o excursie faină, ați ajuns unde trebuie. Să ne vedem cu bine!

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>