Alin Tanase – Fagarasul la zi lumina

Cred că Alin Tănase, prin intermediul blogului său, are o mare „vină” pentru faptul că am început să particip la maratoane. Până acum vreo doi ani nici nu îmi închipuiam că există așa-ceva, alergare pe munte. Primul șoc a fost când am citit pe blogul lui de „Făgăraș în 24h”, traversarea Făgărașului în 24h. Am zis „wow… tipul ăsta chiar are cohones!!!”. Mi-a plăcut foarte mult îndrăzneala lui și m-a făcut să îmi doresc să fac și eu trasee în care să „trag” de mine. Apoi prin octombrie am citit cum a alergat el în Piatra Craiului. Povestirea aia chiar m-a impresionat și am zis „băi, fie ce-o fi, particip și eu la anul la unul!”.

Acum am aflat că și-a propus un nou obiectiv măreț: parcurgerea crestei Făgărașului într-o zi lumină! Citez din blogul lui: Ce inseamna asta? Sa parcurg integral creasta Fagarasului de la vest la est, cu startul de la manastirea Turnu Rosu si sosirea la cantonul Rudarita, adica 90km si o puzderie de vreo 50 de varfuri din creasta de depasit, in total toate urcarile cumulate pe aceste varfuri ajung la 6000m. Planul meu este sa parcurg zona alpina a crestei pe lumina, adica din zori si pana-n seara.

Dar mai bine citiți chiar voi pe blogul lui! Noi îi urăm succes și o vreme ireproșabilă!

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>