Impresii din Poiana Narciselor, Muntii Baiului

A trecut și prima tură „deschisă” organizată de noi, tură anunțată pe blog și pe Facebook, o tură ușurică prin care am vrut atât să arătăm iubitorilor de natură un frumos „eveniment” cât și să cunoaștem și să ne împrietenim cu alți iubitori de munte. În total am fost 16 oameni, o gașcă destul de numeroasă și frumoasă. Ne-am înțeles foarte bine, mă bucur că deși eram doar 4-5 dintre cei care mergem frecvent pe munte împreună am reușit să formăm un grup în care toată lumea să se simtă bine.


Am mers cu personalul și la dus și la întors și în ciuda tuturor inconvenientelor, timpul exagerat făcut până în Sinaia, nenea fără dinți care cântă la acordeon, clasa de copii care părea scăpată de la orfelinat am reușit să nici nu ne dăm seama cum a trecut timpul. Am jucat Mafia, mima, dileme, ghicește personajul, am râs aproape tot drumul. Orice încercare a unora din noi să vorbim mai încet a fost zadarnică, după 2 minute zarva revenea. Ne pare rău dacă am deranjat pe cineva dar așa e într-o gașcă mare unde te simți bine, eu încă nu am văzut pe nimeni să fie vesel „pe silent”!

Mulți dintre noi erau la prima întâlnire cu Munții Baiului. Forestierul din Valea Rea iarăși a trecut foarte repede, am spus povești și glume. Am ajuns și în Poiana Narciselor unde spre dezgustul nostru oamenii nu veniseră la admirat și fotografiat narcise, ci la cules. Li s-a strigat să mai lase să le vadă și alții, evident degeaba. Am făcut poze, ne-am așezat la masă apoi la plajă. După încă o sesiune de jocuri am luat-o la pas gândindu-ne unde găsim noi în Sinaia o terasă cu 16 locuri libere. Din fericire am găsit chiar aproape de gară, ne pare rău că Viorica și Gabi nu au venit cu noi. Cârciuma a fost perfectă, mai puțin servirea greoaie care l-a făcut pe Andrei să-și înfulece papanașii în 1min 36sec căci era să pierdem trenul, chelnărițele care erau cam sictirite, prețurile exagerat de mari și gustul unor feluri de mâncare. Din fericire de la geamul restaurantului am putut urmări o paradă de mașini de epocă, ceea ce a făcut-o pe Gabi să-i mai treacă din dezamăgirea provocată de papanașii care nu se ridicau la standardele ei de calitate.

Mie mi-a plăcut foarte mult tura, sper să zică același lucru și ceilalți. Vremea a fost frumoasă, narcise din plin și ce este cel mai important într-o tură ca să te simți bine – au venit oameni frumoși. Laura a întreținut veselia din grup cu chitara ei, Dănuț plin de povești. Matei, îmi cer scuze în numele muntelui pentru telefonul tău. Jur că am șlefuit fiecare piatră din Valea Rea când am auzit că vii, totuși ai găsit una în care să-ți scapi telefonul și să-l zgârii. Dana, Flori – ținem legătura pentru un Siriu. Să o luați și pe Cami când termină cu analiza microparticulelor! Miha, Marius – negociem pentru weekend! Lili, Gabi – ne vedem la un tenis! Cine pierde face clătite!

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>