Top 5 lucruri ciudate/inutile/amuzante pe care le-am carat la munte

Inspirat de o postare pe pagina de Facebook a comunitatii Alpinet m-am gândit care ar fi lucrurile care ar intra într-un top 5 al celor mai neobișnuite lucruri pe care le-am avut cu mine pe munte sau pe care le-am văzut la altcineva.

  1. Narghilea – Pe locul 1 se situeaza fara niciun dubiu un tip pe care l-am vazut la Lacul Gâlcescu fumând o narghilea împreună cu partenera sa. Se pare că veniseră pentru multe, multe, multe zile judecând după bagajul pe care îl aveau la ei iar dimineața tipa oferea niște spectacole interzise minorilor ieșind din cort îmbrăcată doar în chiloți :D
  2. Patent - De data asta eu sunt protagonistul. Acum câțiva ani în Cindrel am cărat ditamai patentul. De ce? Simplu – aveam niște bețe telescopice care se cam blocau și nu puteam să le desfac altfel!
  3. Toporișcă pe creasta Făgărașului - autorul este tatăl unui prieten. Într-o tură în care 95% se mergea pe Creasta Făgărașului și în care pădurea era la câteva sute de metri sub noi el a cărat o toporișcă timp de 6 zile.
  4. Piolet vara pe o potecă turistică - Urcând într-o vară (să fi fost august, poate chiar septembrie!) pe Piciorul Pietrei Arse m-am întâlnit cu un prieten care avea pe rucscac un… piolet! Ce făcea cu el nici el nu a știut să ne spună!
  5. Ketchup - intră în top 5 nu atât pentru că mi se pare foarte neobișnuit să ai ketchup pe munte cât datorită motivației pentru care respectivul prieten de-al meu a cărat un flacon de ketchup:  eu nu pot să mănânc șnițele fără ketchup! Memorabil!

Tu ai cărat vreodată ceva neobișnuit pe munte? Lasă-ne mai jos răspunsul printr-un comentariu!

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

2 Comments
  1. Recunosc, si eu am carat narghileaua pe munte, dar cel mai ciidat lucru ce l-am carat cu mine pe munte au fost paletele de badminton. Un prieten de-al meu o carat 5 zile prin Fagaras, o lopata pliabila. (Lopata mica de infanterie). N-o folosit-o deloc! Am vazut la cineva la Caltun un suport din fier forjat de pus o oala pe foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>