Escalada pe gheata – cu ce se mananca si unde poti face asta

Escalada pe gheață este unul din cele câteva sporturi montane pe care ar trebui să le faci atunci când prinzi ocazia, din simplul motiv că ocazii nu sunt foarte multe, cel puțin dacă nu ești tu ăla barosan de are tot echipamentul și cunoștiințele pentru a desfășura în condiții de siguranță acest sport.

Ce vreau să zic este că ocaziile în care se sincronizează data în care găsești așa ceva organizat, cu o perioadă în care gheața e bună pentru cățărat și pe deasupra să fie și în weekend… sunt destul de puține.

Dacă ai tot echipamentul la tine acasă, nu ai emoții să ieși de capul tău la cățărat, ba poate chiar ai muntele la poarta casei, atunci probabil articolul ăsta nu e pentru tine.

Pentru ceilalți, urmează să vă povestesc de o astfel de tură.

escalada gheataÎn primul rând, poate te întrebi cum se desfășoară o astfel de activitate. Pe scurt, cauți o cascadă suficient de înghețată încât să poți cățăra pe ea, pui o manșă și asigurat de cineva de la sol te cațeri cu ajutorul colțarilor și a doi pioleți speciali pentru escalada pe gheață. Este un sport foarte sigur, dacă cazi vei rămâne atârnat în coardă până îți recapeți din nou echilibrul. Când ajungi sus, partenerul care te-a asigurat te va aduce la sol asigurat în coardă.

Tura pe care am să ți-o prezint este organizată de prietenii de la Evadează cu Noi împreună cu Relu Nica, salvamontist în Munții Făgăraș și cabanier la Piscu Negru, cu ceva (zeci de) ani experiență pe munte. Ei te invită pe 17 ianuarie la o zi de sport în aer liber în zona Cabanei Capra. Mai multe detalii găsești pe pagina evenimentului, unde te poți și înscrie.

Și dacă tot ai citit până aici, merită să îți spun că acesta nu este un advertorial. Nu am luat bani pentru a face reclamă acestei ieșiri, este o propunere de activitate ce eu consider că te-ar putea interesa. De altfel, îți promit că niciodată nu vei vedea pe Povești Despre Munte articole care să nu reprezinte părerea noastră.

Și dacă ai trecut și de paragraful anterior, îți mai spun că dacă ești client nou și la înscriere menționezi că ai aflat de această ieșire de pe Povești Despre Munte, beneficiezi de o reducere de 10% din prețul afișat pe site. Dacă îți mai convingi și un prieten să vină cu tine, deja ai 20% reducere, după cum cred că deja ai văzut pe site.

Ce zici, îți faci un cadou de Crăciun? :)

Inspiration doesn't favor those who sit still

Sursa foto: Flickr

Tibi Neagu

Am prins gustul muntelui la 15 ani... de atunci am adunat multe experiențe, ture, concursuri, zile și nopți pe munte. Am încercat multe sporturi montane, de la ski, ski de tură, la trail running și parapantă. Cel mai aproape de sufletul meu a rămas alergarea pe poteci. Când stau în București, 5 zile din 7, mă ocup de online marketing.

În social media mă puteți găsi pe Facebook și

Vrei sa primesti pe e-mail ultimele povesti, oferte si invitatii la munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>